Ajankohtaista
Vuosi toi mukanaan muutoksia Suomen Diakoniaopiston osahankkeeseen, kun molemmat hanketyöntekijät vaihtuivat. Muutoksista huolimatta työ jatkuu vauhdikkaasti.
Vuosi toi mukanaan muutoksia Suomen Diakoniaopiston osahankkeeseen, kun molemmat hanketyöntekijät vaihtuivat. Muutoksista huolimatta työ jatkuu vauhdikkaasti.
Miten vammaisuudesta tulisi puhua? Miten voimme edistää yhdenvertaisuutta arjessa? Näihin kysymyksiin vastaa juuri julkaistu Erityisen hyvä -opas, joka on suunnattu kaikille, jotka haluavat lisätä ymmärrystä ja purkaa ennakkoluuloja.
UVVA-hankkeessa on tehty antoisaa yhteistyötä STEP-koulutuksen Aino ja Oiva -taidelinjalaisten kanssa vammaistyön verkkokurssia varten. Yhteistyön tuloksena on syntynyt tekijöiden itsensä näköisiä ja kuuloisia podcast-jaksoja.
Suomen kielen oppiminen ei tapahdu yksin – turvallinen ilmapiiri, innostavat kollegat ja osallistava työyhteisö tukevat kielitaidon kehittymistä arjessa ja työelämässä. Tämän vahvistavat maahanmuuttajataustaiset vammaisalan työntekijät ja opiskelijat, joita haastateltiin hankkeen kehittämistyötä varten.
Kolmivuotisen Uudistuva ja moninainen vammaistyö Uudellamaalla -hankkeen ensimmäinen vuosi on nyt takana. Tämä uutinen kokoaa yhteen sen satoa.
Uudistuva ja moninainen vammaistyö Uudellamaalla -hankkeessa on tehty onnistuneesti niin kouluvierailuja peruskouluihin kuin työpajoja ammatillisiin oppilaitoksiin. Lue tästä blogikirjoituksesta, mitä hankkeen osatoteuttajan Tukenan asiantuntijat kertovat näistä työpajoista.
STEP-koulutuksen Uudistuva ja moninainen vammaistyö Uudellamaalla -hanketyön kokonaisuuteen kuuluu vammaistyön verkkokurssin suunnittelu ja kehittäminen. Tuotamme podcast-jaksoja osaksi verkkokurssia ja otimme mukaan tuotantoon myös opiskelijat.
Julkaisimme Uudistuva ja moninainen vammaistyö Uudellamaalla -hankkeessa alkukartoituksen syyskuussa 2024. Tiivistämme tässä blogikirjoituksessa kartoituksessa esiin nousseita vammaisalan vetovoimatekijöitä. Tekstissä kerromme myös, miten hankkeemme on apuna lisäämässä monipuolisen ja merkityksellisen vammaistyön vetovoimaa.
Media ja kahvipöytäkeskustelut huutavat hoitajapulasta. Lisää osaavaa ja motivoitunutta työvoimaa tarvitaan myös vammaistyöhön. UVVA-hankkeen harjoittelija Saija Johansson pohtii aihetta tässä blogikirjoituksessa.
Toteutamme hankkeessamme vammaisalan monikielisissä työyhteisöissä työpajoja ja ohjauksellisia ryhmiä työyhteisöjen kielitietoisuuden kehittämiseksi. Näiden pohjalta kehitämme työyhteisöjä auttavan kielikylpymallin.