Siirry sisältöön

Ajankohtaista

UVVA-hankkeen Tavallista elämää -kampanja kertoo vammaisuudesta ja vammaisalasta erityisesti nuorille. Tule mukaan levittämään tietoa ja vähentämään ennakkoluuloja 19.-25.5.2025.

Tavallista elämää -kampanja alkaa 19. toukokuuta

UVVA-hankkeen Tavallista elämää -kampanja kertoo vammaisuudesta ja vammaisalasta erityisesti nuorille. Tule mukaan levittämään tietoa ja vähentämään ennakkoluuloja 19.-25.5.2025.

Hae yhteisöavustajakoulutukseen

Haku yhteisöavustajakoulutukseen on nyt auki Suomen Diakoniaopistossa ja STEP-koulutuksen verkkosivujen kautta.

Dialogi: Kun puhumme vammaisuudesta, edistämme yhdenvertaisuutta

Tietoa lisäämällä ja ymmärrystä kasvattamalla ennakkoluulot vähentyvät. Siksi vammaisuudesta puhuminen on yhdenvertaisuusteko. Se tekee näkyväksi erilaisia tuen tarpeita keskuudessamme ja voi sitä kautta herättää myös kipinän työskennellä alalla. Hankkeessa tuotettu uusi opas rohkaisee puhumaan vammaisuudesta tukea tarvitsevien ihmisten toiveiden mukaisesti.

Dialogi: Kielitietoiset käytänteet vähentävät eriarvoisuuden kokemuksia

Projektipäällikkö Tea Kairi pohtii Dialogi-blogissaan, miten kielitietoisilla toimintatavoilla voidaan vähentää kielen aiheuttamia vaikeita tilanteita ja parantaa työyhteisön toimivuutta.

PORTTI-valmennukset vuorovaikutustilanteista asiakastyössä ja työyhteisöissä

Syksyllä järjestetään mielenkiintoinen sarja PORTTI-valmennuksia vuorovaikutustilanteista vammaistyössä. Valmennuksiin on mahdollista osallistua Helsingissä Suomen Diakoniaopiston tiloissa osoitteessa Alppikatu 2. Aiheet ja ajankohta: Ennakoiva toiminta ja …

Yhteisöavustajakoulutus – mistä on kyse?

Keväällä 2025 Suomen Diakoniaopisto ja STEP-koulutus ovat tiiviissä yhteistyössä työelämän edustajien kanssa jatkaneet yhteisöavustajakoulutuksen suunnittelua. Koulutukseen haku alkaa pian.

Uusia tuulia hankkeessa – Laajennetun yhteisön johtamisen valmennus on käynnistynyt

Vuosi toi mukanaan muutoksia Suomen Diakoniaopiston osahankkeeseen, kun molemmat hanketyöntekijät vaihtuivat. Muutoksista huolimatta työ jatkuu vauhdikkaasti.

Uusi Erityisen hyvä -opas rohkaisee keskustelemaan vammaisuudesta

Miten vammaisuudesta tulisi puhua? Miten voimme edistää yhdenvertaisuutta arjessa? Näihin kysymyksiin vastaa juuri julkaistu Erityisen hyvä -opas, joka on suunnattu kaikille, jotka haluavat lisätä ymmärrystä ja purkaa ennakkoluuloja.

Aino ja Oiva -taidelinjalaiset podcastien pyörteissä

UVVA-hankkeessa on tehty antoisaa yhteistyötä STEP-koulutuksen Aino ja Oiva -taidelinjalaisten kanssa vammaistyön verkkokurssia varten. Yhteistyön tuloksena on syntynyt tekijöiden itsensä näköisiä ja kuuloisia podcast-jaksoja.

Dialogi: Suomen kielen oppiminen vaatii ponnistelua ja rohkeutta

Suomen kielen oppiminen ei tapahdu yksin – turvallinen ilmapiiri, innostavat kollegat ja osallistava työyhteisö tukevat kielitaidon kehittymistä arjessa ja työelämässä. Tämän vahvistavat maahanmuuttajataustaiset vammaisalan työntekijät ja opiskelijat, joita haastateltiin hankkeen kehittämistyötä varten.