Siirry sisältöön

Ajankohtaista

Miten sosiaali- ja terveysalan opiskelijasta kasvaa vammaisalan osaaja?

Tervetuloa Opiskelijasta vammaisalan asiantuntijaksi -työpajaan to 25.9.

Miten sosiaali- ja terveysalan opiskelijasta kasvaa vammaisalan osaaja?

Dialogi: Videoilla kielitietoisuutta vammaisalan arkeen

Uusi viiden videon sarja valmistui monikielisten vammaisalan työyhteisöjen kielitietoisuuden lisäämiseksi. Videoilla pureudutaan muun muassa kielen vuoksi vaikeaksi koettuihin tilanteisiin ja esitetään käytännönläheisiä ratkaisuja niihin.

Videoita vammaisalan monikielisten työyhteisöjen arjesta

UVVA-hankkeessa on tuotettu viiden videon sarja monikielisten työyhteisöjen tueksi. Videoilla havainnollistetaan kielen vuoksi vaikeaksi koettuja tilanteita ja esitellään konkreettisia ratkaisuja niihin.

Valmennusta laajennetun yhteisön johtamiseen

Keitä kaikkia teidän yhteisöönne oikeastaan kuuluu? Entä mitä yhteisön jäsenet itse ajattelevat omasta roolistaan ja mahdollisuuksistaan vaikuttaa?

Laajennetun yhteisön elementit julkaistu

Kohtaamme toisemme hyväntahtoisesti, koemme yhdessä merkityksellisyyttä, luomme ja olemme osa kutsuvaa ja yhteistä tilaa. Näihin ajatuksiin kiteytyvät vammaisalan laajennetun yhteisön elementit, jotka ovat syntyneet …

VAHVA-koulutus: Kohti vahvuusperustaista ja moninaisuutta arvostavaa työyhteisöä

“Omilla vahvuuksilla tuodaan esille toisen vahvuuksia.” – Ammattilaisten ajatuksia alkukartoituksesta

Tavallista elämää -kampanja alkaa 19. toukokuuta

UVVA-hankkeen Tavallista elämää -kampanja kertoo vammaisuudesta ja vammaisalasta erityisesti nuorille. Tule mukaan levittämään tietoa ja vähentämään ennakkoluuloja 19.-25.5.2025.

Hae yhteisöavustajakoulutukseen

Haku yhteisöavustajakoulutukseen on nyt auki Suomen Diakoniaopistossa ja STEP-koulutuksen verkkosivujen kautta.

Dialogi: Kun puhumme vammaisuudesta, edistämme yhdenvertaisuutta

Tietoa lisäämällä ja ymmärrystä kasvattamalla ennakkoluulot vähentyvät. Siksi vammaisuudesta puhuminen on yhdenvertaisuusteko. Se tekee näkyväksi erilaisia tuen tarpeita keskuudessamme ja voi sitä kautta herättää myös kipinän työskennellä alalla. Hankkeessa tuotettu uusi opas rohkaisee puhumaan vammaisuudesta tukea tarvitsevien ihmisten toiveiden mukaisesti.

Dialogi: Kielitietoiset käytänteet vähentävät eriarvoisuuden kokemuksia

Projektipäällikkö Tea Kairi pohtii Dialogi-blogissaan, miten kielitietoisilla toimintatavoilla voidaan vähentää kielen aiheuttamia vaikeita tilanteita ja parantaa työyhteisön toimivuutta.